BrancheIndex Fagforening 2012: Artikel i Berlingske Business

Loyalty Group har netop gennemført BrancheIndex Fagforening 2012, som målrettet afdækkede danskernes holdninger og loyalitet overfor deres fagforening. Berlingske Business har den 13. juni 2012 (side 8-9) skrevet en artikel på baggrund af undersøgelsens resultater.

Brancheindex -fagforeningDe gule fagforeninger topper på loyalitet

I alt har 3.200 danske medlemmer af fagforeninger givet deres mening til kende i undersøgelsen. En af hovedkonklusionerne er, at de billige fagforeninger, de såkaldte gule fagforeninger, har de mest loyale medlemmer. Krifa og Det Faglige Hus topper når det gælder loyalitet.

Direktør og seniorrådgiver Mikkel Korntved fra Loyalty Group kommenterer: "De danske fagforeninger er præget af en række gamle og traditionsrige medlemsorganisationer, som desværre ikke alle har forstået at tilpasse sig til de nye tider. Det enkelte medlem har brug for at kunne se en relevant og personlig værdi i fagforeningens tilbud - og der har de faglige kæmper stadig meget at lære eller måske nærmere at erkende. Det er tankevækkende at forskellene i loyalitet er så store. Det er bogstavelig talt forskellen på liv og død for en række fagforeninger."

Billigst er lig med bedst

Pris og kvalitet plejer som regel at gå hånd i hånd. Det er dog ikke helt tilfældet når det gælder fagforeninger. I hvert fald mener medlemmerne af Krifa og Det Faglige Hus, to af de såkaldte gule fagforeninger, at netop disse to fagforeninger har de mest konkurrencedygtige kontingentpriser set i forhold til andre fagforeninger. Ligeledes oplever medlemmerne hos disse to fagforeninger, at de får mest værdi for pengene.

"Medlemmer ønsker at blive anerkendt for deres personlige situation og blive behandlet med dette udgangspunkt. De ønsker relevans og værdi for kontingentet. One size fits nobody! Det er på tide at fagforeningerne tager kampen op... vel og mærke kampen om medlemmerne!" slutter Mikkel Korntved.

Læs mere om vores forskellige BrancheIndex undersøgelser her

Artikler

Hent inspiration i
vores artikelarkiv.

 

Research

Læs om vores egne undersøgelser.

 

LoyaltyNews

Få inspiration til
øget kundeloyalitet