Pensionsselskaber må kæmpe for relevans

Industriens Pension topper som pensionsselskabet med det bedste image og den højeste kundeloyalitet. Generelt må pensionsselskaberne dog kæmpe for kundernes interesse og engagement. Resultaterne er baseret på 3200 privatkunders vurdering af deres pensionsselskab i BrancheIndex Pension 2013.

BrancheIndex Pension 2013 viser også et stort spænd mellem pensionsselskaberne, både når det gælder image og kundeloyalitet (figur 1 og 2). Ser man på image er der hele 28 indekspoint mellem top og bund.

BrancheIndex Pension 2013

Figur 1: Loyalitetsindeks blandt pensionsselskaber (indeks 0-100, baseret på kryds af loyalitetsspørgsmål med 1-7 svarskalaer)

BrancheIndex Pension 2013

Figur 2: Mit pensionsselskab har et godt image i branchen (indeks 0-100, omregnet fra en 1-7 svarskala)

Skab involvering hos pensionskunderne

- Mange danskere har ikke selv valgt deres pensionsselskab, men er blevet kunde via deres arbejdsplads. Så pensionsselskaberne har det privilegium, at de får "tildelt" deres kunder. Samtidig tager næsten halvdelen af kunderne aldrig deres pensionsordning op til overvejelse eller føler sig engageret i deres opsparing (figur 3 og 4)., udtaler Mikkel Korntved, administrerende direktør for rådgivningsvirksomheden Loyalty Group.


BrancheIndex Pension 2013Figur 3: Hvor tit tager du din pensionsordning op til overvejelse?

BrancheIndex Pension 2013

Figur 4: I hvilken grad føler du dig involveret i din pensionsordning?(Svarskala 1-7, 1-3=I lav grad, 4-5=I middel grad og 6-7=I høj grad)

- Af den grund bør pensionsselskaberne dog ikke hvile på laurbærrene. Pensionsselskaberne kan enten vælge at se den lave interesse som en trussel eller en mulighed. Et gammelt ordsprog siger at "blandt de blinde er den enøjede konge" og det pensionsselskab som evner at skabe bare en rimelig involvering fra sine kunder kan have en stor konkurrencefordel, slutter Mikkel Korntved.

Stor interesse for BrancheIndex Pension 2013

Resultaterne fra BrancheIndex Bank 2013 har mødt stor interesse fra de danske pensionsselskaber og fra pressen. Undersøgelsens resultater er blandt andet blevet omtalt på dr.dk. Du er velkommen til at kontakte researchkonsulent Nitin Ruparelia på e-mail nr@loyaltygroup.dk eller telefon +45 7025 2627 for mere information om BrancheIndex Pension.

Se presseomtale af BrancheIndex Pension

Artikler

Hent inspiration i
vores artikelarkiv.

 

Research

Læs om vores egne undersøgelser.

 

LoyaltyNews

Få inspiration til
øget kundeloyalitet