OK vil dokumentere værdien af loyale kunder

OK gennemfører i samarbejde med Loyalty Group et pilotprojekt, som skal dokumentere den økonomiske værdi af øget kundeloyalitet. Målet er at sikre fuld forankring hos topledelsen og slå fast, at kundeloyalitet er "need to have" og ikke bare "nice to have".

OK

- Det er vigtigt for os at have en business case på kundeloyalitet, som gør, at vi kan sammenligne det med de andre projekter, som vi har på tegnebrættet. Loyalty Group skal hjælpe os med at afdække værdien af loyale kunder, så vi kan prioritere vores indsatser på basis af konkrete tal og ikke følelser og mavefornemmelser, siger Line Udengaard, projektansvarlig og brandmanager i OK.

Fra loyalitetssegmentering til økonomisk værdi

Loyalty Group har defineret rammerne for projektet i samarbejde med den interne projektgruppe hos OK. I første omgang segmenterer Loyalty Group et udsnit af OK's kundebase på basis af deres loyalitetsstatus. Herefter er opgaven at knytte økonomiske nøgletal til de enkelte segmenter for at påvise værdien af en øget kundeloyalitet.

- Vi vil blandt andet sætte konkrete tal på kundernes køb hos OK, afhængig af deres loyalitetsstatus. På den baggrund kan OK's ledelse vurdere det økonomiske udbytte af at skabe flere og mere loyale kunder, forklarer Nitin Ruparelia, researchkonsulent i Loyalty Group.

Kundeloyalitet på agendaen hos OK fremadrettet

Loyalty Group skal præsentere resultaterne for OK's topledelse på en workshop i juni måned. På den baggrund har ledelsen mulighed for at vurdere, hvordan de skal prioritere indsatserne i forhold til at øge kundeloyaliteten fremadrettet. Line Udengaard er ikke i tvivl om, at der ligger et stort økonomisk potentiale i at øge kundeloyaliteten, og ser frem til at kunne sætte konkrete tal på.

- Loyalty Group har vist, at de formår at forene deres kompetencer bredt i forhold til et forretningsmæssigt perspektiv. De forstår vores virksomhed, aktiverer deres viden og tænker ud af boksen for at sikre os optimalt udbytte. Analyser kan jeg få lavet alle steder, men det er den forretningsmæssige sparring, som er vigtigst for os, slutter Line Udengaard.

Artikler

Hent inspiration i
vores artikelarkiv.

 

Research

Læs om vores egne undersøgelser.

 

LoyaltyNews

Få inspiration til
øget kundeloyalitet