Flot fremgang i den danske pensionssektor

Lærernes Pension topper for anden gang i analysen med den højeste loyalitetsscore. PFA scorer igen i år marginalt højere end AP Pension blandt de kommercielle pensionsselskaber. Massiv fremgang 9 ud af 10 selskaber går frem. Arbejdsmarkedspensionsselskaberne fortsætte med det høje tilfredshedsniveau og giver de kommercielle pensionsselskaber baghjul.

I undersøgelsen BrancheIndex Pension har Loyalty Group kortlagt over 4000 pensionskunders loyalitet, tilfredshed og oplevelser i forhold til deres pensionsselskab.

Lærernes Pension score igen højest på kundeloyalitet

Lærernes Pension tager for andet år i træk førstepladsen i BrancheIndex Pension med et loyalitetsindeks på 69 point. Blandt de 10 selskaber går 9 af 10 frem, det eneste selskab der ikke går frem er Sampension.

PFA scorer igen højest blandt de kommercielle selskaber 

PFA har opnået den bedste placering blandt de kommercielle selskaber med en placering som nr. 5 i årets analyse. Trods fremgang hos AP Pension er de igen i år nummer 2 på den kommercielle rangliste. Kunderne har også taget pænt imod Velliv og de går frem fra indeksscore 42 til 46, men fastholder placeringen som nummer 9 men i år med et større forskel til Danica Pension. Danica har trods fremgang stadig en væsentligt lavere score end tilbage i 2017.

Flot fremgang i den danske pensionssektor

Gennemsnitlig ses en fremgang fra 53 til 58 i 2019.

Pension -2019

Figur 1: Loyalitetsindeks (indeks 0-100, baseret på kryds af loyalitetsspørgsmål med 1-7 svarskalaer (Gennemsnit er udregnet på basis af den totale undersøgelse og inkluderer mindre pensionsselskaber, som ikke er medtaget i denne grafik).

Fald i usikkerhed omkring pensionsalder, afkast og "hvidvaskning"

De forbedre resultater  i selskabernes tilfredshed og loyalitet, kan  ifølge Lars Jepsen findes ved at der ikke har været så meget uro omkring pensionsforhold, herunder afkast, pensionsalder, og tillid til sektoren. "2018 var præget af sager om hvidvask, højere pensionsalder og meget lave afkast, dette er i 2019 erstattet med bedre afkast og færre sager om hvidvask og færre politiske udmeldinger om øget pensionsalder. Denne reducering af negative sager og massiv usikkerhed om pensionsalder  har uden tvivl haft en positiv, afsmittende effekt på kunder og medlemmers tilfredshed. "

Læs udtalelse fra Lærernes Pension her

Få mere information om BrancheIndex Pension

BrancheIndex Pension kortlæggerover  4000 privatkunders loyalitet og tilfredshed med deres pensionsselskab. Pensionselskaberne bliver samtidig vurderes af kunderne ud fra fem centrale områder; Produkt, Service, Værdi for pengene, Tillid og Etik samt Image.

Kontakt researchchef Lars Jepsen på e-mail lj@loyaltygroup.dk eller telefon 7025 2627, hvis du vil vide mere om resultaterne.

BrancheIndex Pension i pressen

BrancheIndex Pension møder hvert år interesse både fra de danske pensionsselskaber og den danske presse.

Se presseomtale af BrancheIndex Pension

Artikler

Hent inspiration i
vores artikelarkiv.

 

Research

Læs om vores egne undersøgelser.

 

LoyaltyNews

Få inspiration til
øget kundeloyalitet