BrancheIndex Pension: Nye vindere på kundeloyalitet

Lærernes Pension topper for første gang i analysen med den højeste loyalitetsscore. Samtidig topper PFA for første gang blandt de kommercielle pensionsselskaber. 

I undersøgelsen BrancheIndex Pension har Loyalty Group kortlagt 4700 pensionskunders loyalitet, tilfredshed og oplevelser i forhold til deres pensionsselskab.

Lærernes Pension er for første gang topscorer på kundeloyalitet

Lærernes Pension tager i år førstepladsen i BrancheIndex Pension med et loyalitetsindeks på 67 point. De er samtidig også det eneste selskab, der har haft en markant fremgang i årets resultat. De nærmeste konkurrenter er Industriens Pension og Pension Danmark med hhv. 62 og 59 point.

PFA topper for første gang topscorer blandt de kommercielle selskaber 

PFA har for første gang opnået den bedste placering blandt de kommercielle selskaber med en placering som nr. 4 i årets analyse. I de seneste 6 målinger har AP Pension taget teten som topscorer blandt de kommercielle selskaber. 

Danica Pension har størst tilbagegang 

Danica Pension har årets største fald fra en indeksscore i 2017 på 46 til 38 i 2018.

BrancheIndex Pension 2018

Figur 1: Loyalitetsindeks (indeks 0-100, baseret på kryds af loyalitetsspørgsmål med 1-7 svarskalaer (Total er udregnet på basis af den totale undersøgelse og inkluderer mindre pensionsselskaber, som ikke er medtaget i denne grafik).

Usikkerhed, tvivlsomme afkast og "hvidvaskning" påvirker kundeoplevelsen

Efter et par positive år er der generelt faldende tendenser i selskabernes tilfredshed og loyalitet. Ifølge Lars Jepsen skal en del af forklaringen findes i faldende forventninger til afkast, nye beregningsmetoder og negativer sager om "hvidvask":

"Der har generelt været faldende afkast i den finansielle sektor, som får medlemmer og kunder til at frygte for værdien af deres pension. Sammenholdt med nye beregningsmetoder for den fremtidige værdi af pensionen er dette med til at skabe en høj usikkerhed blandt pensionsopsparende.  Når politikerne samtidig oplyser, at pensionsalderen blandt de nyfødte vil være 77 år, skaber det yderligere usikkerhed omkring udbetalingstidspunktet. De øvrige negative sager, der har været i den finansielle sektor, som f.eks. "hvidvaskningssager" har samtidig været med til at skabe et imageproblem, som uden tvivl har en negativ, afsmittende effekt på kunder og medlemmers tilfredshed og loyalitet."

Læs udtalelse fra Lærernes Pension her

 

Få mere information om BrancheIndex Pension

BrancheIndex Pension kortlægger 4700 privatkunders loyalitet og tilfredshed med deres pensionsselskab. Pensionselskaberne bliver samtidig vurderes af kunderne ud fra fem centrale områder; Produkt, Service, Værdi for pengene, Tillid og Etik samt Image.

Kontakt researchchef Lars Jepsen på e-mail lj@loyaltygroup.dk eller telefon 7025 2627, hvis du vil vide mere om resultaterne.

BrancheIndex Pension i pressen

BrancheIndex Pension møder hvert år interesse både fra de danske pensionsselskaber og den danske presse.

Se presseomtale af BrancheIndex Pension

 

Artikler

Hent inspiration i
vores artikelarkiv.

 

Research

Læs om vores egne undersøgelser.

 

LoyaltyNews

Få inspiration til
øget kundeloyalitet